November 28, 2014

(Фото) Велешани ја наполнија салата за Тамара

Велешани уште еднаш ја покажаа својата хуманост. На вчерашниот хуманитарен концерт ја наполнија спортската сала Гемиџии. Над илјада и петстотини граѓани и дадоа поддршка на Тамара во битката да ја победи болеста и нормално да го живее своето детство, пренесува порталот Дума.

Највесела и најразиграна беше токму таа.

Играше и пееше со пејачите кои безрезервно се одзваа на поканата да бидат дел од концертот, но нејзината радост кулминираше кога на сцената го здогледа омилениот пејач Даниел Кајмаковски.

Полната сала во Гемиџии ги задоволи и очекувањата на организаторите на концертот кои за кратко време успеаја професионално да го организираат настанот. Најавија дека дел од собраните средства ќе бидат наменети за лекувањето на Тамара, а дел ќе бидат донирани во детското одделение во општата болница во Велес.

„По консултација со семејството Димовски и со општинските власти одлучивме дел од средствата да бидат донирани во детското одделение во болницата, бидејќи министерството веќе најави дека ќе ги покрие трошоците за операцијата на Тамара во странство,“ рече организатор на концертот, Пеце Ацев.

На деветгодишната Тамара и претстои долг пат во лекувањето во странство. Таа боледува од сколиоза, извиткување на р’бетот до 80 проценти што предизвикува притискање и на останатите органи. Операцијата во странство чини триесет илјади евра.

Извор/фото: Дума

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress