November 30, 2014

Четкар ќе одржи концерт на најстарата приватна Воена Академија во САД

Владимир Четкар ќе одржи целовечерен концерт во државата Вермонт во САД во Универзитетот „Норвич“, кој е најстарата приватна Воена академија во САД на 2 декември.

Армијата на Република Македонија и Националната Гарда на Вермонт имаат одлична соработка повеќе од 15 години и настапот на Четкар ќе ја симболизира благодарноста на македонскиот народ до американскиот, а на концертот ќе бидат поканети Гувернерот, Сенаторите и Конгресменот од оваа сојузна држава во САД.

Македонскиот универзитет „Св. Апостол Павле“ веќе три години прави размена на студенти со Воената академија „Норвич“, а од идната година таму Воената Академија од Македонија ќе упатува свој кадети. Во иднина со Универзитетот „Норвич“ се планира и заедничка настава на постдипломските студии на Воената Академија „Генерал Михајло Апостолски“.

Четкар ќе настапи со авторска програма, а ќе биде придружуван од Ник Фалк на тапани и Брајан Лeд на бас гитара.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress