January 8, 2015

Слаткаристика ќе одржи два концерти во Бугарија

Слаткаристика новата година ја започнува со солистички концерти во Бугарија. Рап-артистот со „Иноватива Груп“ го најавија првиот кој ќе се случи овој викенд на 10 јануари (сабота) во Банско, во дискотеката “Jack`s House“, а вториот, голем концерт на Слаткаристика во соседната држава е најавен на 20 Февруари (петок), во концертната сала на клубот „MixTape 5“ во Софија.

На двата концерти како специјален гостин е најавен еминентниот, и еден од најпознатите бугарски рап-артисти, член на групата „Upsurd“- Ицо Хазарта.

Слаткаристика пред неполни 2 месеци го промовираше видео записот за новата песна „Бумеранг“ кое беше реализирано од бугарската продукција „Facing The Sun“, во копродукција со Иноватива Груп. Истиот резултираше со големазаинтересираност и број на прегледи на YouTube, a Слаткаристика влезе во групата на „One Shot“ видео-едицијата како единствен странец до сега.

Нашиот рап-артист со сигурност е баран и слушан од бугарската публика, а како резултат се двата реализирани концерти и давата кои треба да се случат.Тој, за неполна година ќе заокружи два концерти во Софија, еден во Созопол и еден во Банско.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress